13 Nov 2011

SC#7 │ End of the week cheesy mushrooms

Saturday night, didn't feel like cooking, opened the fridge. I had mushrooms and cream cheese left. Inspired by Emma's stuffed mushrooms (Emma is my favourite food blogger, all she makes looks fabulous), I decided to make something out of that.

Cheesy mushrooms, for one:
- mushrooms to your liking, big ones would be better but mine were pretty small
- enough cream cheese to stuff them
- about 1/4 of a medium sized onion
- some milk

Saute the chopped onions in a pan with a tea spoon of oil. Meanwhile wash the mushrooms cut off stalks. When the onions are done, mix them with the cream cheese, no more than a tablespooon of milk, salt and pepper. Lower down the heat to medium and gently put the mushrooms in, heads down. Let them fry for 3-4 mns, then carefully stuff each of them with the cheese. Cook for 2-3mns more. Eat!

Optional: sprinkle with herbes de provence or italian seasoning.



***

Samedi soir, pas envie de cuisiner, coup d'oil dans le frigo. Il me restait des champignons et du cream cheese. Inspirée par les champignons farciss d'Emma (Emma est ma blogueuse cuisine favorite, tout ce qu'elle cuisine a l'air fantastique), j'ai décidé d'en faire quelque chose.

Champignons fromagers, pour une personne :
- champignons, autant que souhaité, c'est mieux s'ils sont gros mais les miens étaient petits
- assez de cream cheese (type Saint-Moret) pour les farcir
- à peu près 1/4 d'un oignon de taille moyenne
- un peu de lait

Faire sauter les oignons hachés dans une poile avec une cuillère à café d'huile. Pendant ce temps, laver les champignons et retirer les pieds. Quand les oignons sont prêts, les mélanger avec le cream cheese, pas plus d'une cuillère à soupe de lait, du sel et du poivre. Mettre la poele sur température moyenne et y déposer les champignons, tête en bas. Laisser frire pendant 3-4 mns, puis les farcir délicatement avec le fromage. Laisse cuire 2-3mns de plus. Bon appétit !

Optionnel : saupoudrer des herbes de provence sur les champignons.

1 comment:

  1. yeah, it looks so yummy. My mum does the same thing but instead of english cream cheese she puts some French one : "Boursin cuisine" and on top she adds a little slice of chorrizo, in the oven during few minutes and it's ready to go. we eat this during the appetizer or during the "apéro".
    Miss you ma chérie. see you in a month :)

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