9 Oct 2011

SC#2 │ Pasta #1: chorizo & tomatoes

If you're a student, or if you've been a student in some other life, you know that there's only one thing to save you when the hard times come... pasta. Which is why I will probably end posting a lot of recipes based on pasta. But that's great, y'know why? Because pasta is DELICIOUS.


Ingredients:
- half a red pepper
- two small tomatoes
- chorizo, about a quarter of a 'folded' chorizo
- olive oil (about 1 tbs)
- grated parmesan
- pasta!



Cook the pasta, don't forget to add salt in the water while it boils!
While it's cooking, slice the pepper and cut the chorizo in small pieces. Fry them all in a pan with olive oil for 5-7mn. When the pasta's nearly cooked, add the tomatoes to the pan to heat them just a little.
Drain the pasta, serve it covered with the pepper-chorizo-tomatoes mix. Add parmesan on top and enjoy!


***


Lecteur, si tu es étudiant, ou si tu as été étudiant dans une vie lointaine, tu sais probablement qu'en période de temps durs, il n'y a qu'une chose pour te sauver… les pâtes. Ce qui explique pourquoi je vais probablement finir par poster beaucoup de recettes basées sur des pâtes. Mais c'est trop chouette, tu sais pourquoi ? Parce que les pâtes c'est DELICIEUX.


Ingrédients :
- la moitié d'un poivron rouge
- deux petites tomates
- du chorizo, à peu près le quart d'un chorizo "plié"
- de l'huile d'olive (à peu près une cuillère à soupe)
- du parmesan rapé
- des pâtes !

Faites cuire les pâtes, sans oublier de saler l'eau pendant qu'elle bout !
Pendant que les pâtes cuisent, tranchez le poivron en lanières et coupez le chorizo en petits morceaux. Faites frire le tout dans une poele avec l'huile d'olive pendant 5-7mn. Quand les pâtes sont presque cuites, ajoutez les tomates dans la poele pour les faire chauffer un petit peu.
Egouttez les pâtes, servez-les recouvertes du mélange poivron-tomates-chorizo.
Ajoutez du parmesan et bon appétit !

2 comments:

  1. This looks absolutely delicious... I'm going to have to make some for myself sometime this week!

    ReplyDelete
  2. You know what my friend ? I'm cooking at the moment this recipe. I suck at cooking but this looked simple enough. I'm gonna try to make it good. thanks ! :) (LOVE your blog. And love you, but you know that)

    ReplyDelete