10 Nov 2012

SC#27 | Pesto-crusted trout

My friend Beth keeps telling me how bad she is at cooking. I get regular texts about her seemingly disastrous attempts at making food. Last time she swore she got that close to making the house explode because of a gas leak...

First, I'm pretty sure she's exaggerating. But mostly I've got one thing to tell her: I don't believe in 'I can't cook.' Because cooking simple things is SIMPLE. Just follow the recipe. And the recipe is super easy today.

You'll need fish, breadcrumbs and some nice pesto.



Here starts another story: I was very lucky to attend the BBC Good Food Show yesterday. There were dozens of exhibitors, every single one promoting products tastier than the others, and we tried them ALL (almost.) There was some really delicious cheese, we had nice ice-cream, there were some incredible brownies, and the choice of chutneys was fantastic... But what I loved most of all was the Little Pots of Well Seasoned. With the aim of promoting seasonal food, they make for each season some fantastic pesto. It was so good I got both the autumn pots.

So here you go, for one serving:
- one filet of fish, using trout here
- 2 tbsp breadcrumbs
- 2 tbsp pesto, using Well Seasoned roasted squash & sage

First preheat your oven on 200°C.
Then peel the skin off the fish. You can use your fingers to do this. Easy.
Mix the breadcrumbs and the pesto. Using a spoon (or you fingers! You don't want to get hurt using dangerous cooking tools), press the pesto on the top of the fish.
Cook for 10 mn, then turn your oven to grill and cook for 2-3mn more until the crust is golden & crispy. You can enjoy your easy peasy fish treat with some vegs for colour + healthiness.


***

Ma pote Beth n'arrête pas de me répéter à quel point elle est nulle en cuisine. Je reçois régulièrement des textos qui me racontent ses derniers prétendus désastres culinaires. Le dernier en date me jurait qu'elle était passé à ça de faire exploser la maison à cause d'une fuite de gaz...

D'abord, je suis à peu près sûre qu'elle exaggère. Ensuite, je n'ai qu'une chose à lui dire : je ne crois pas au "je ne sais pas cuisiner." Cuisiner des choses simples est simple. Il suffit de suivre la recette. Et la recette d'aujourd'hui est super simple.

Il vous faudra du poisson, des miettes de pain et du bon pesto.



Je vais vous raconter une autre histoire : hier, j'ai eu la chance de pouvoir aller au BBC Good Food Show. C'est un salon de la gastronomie et des vins organisé chaque année par la BBC, et c'est trop chouette. Il y avait des dizaines d'exposants, proposant des produits meilleurs les uns que les autres, et on a TOUT goûté (ou presque.) Il y avait des tas de très bons fromages, on a goûté une super glace, des brownies incroyables, et le choix de chutneys était impressionnant... Mais ce qui a retenu mon attention, ce sont les pestos de Well Seasoned. Ils ont pour but de faire connaître les produits de saison en créant des pestos à base d'ingrédients saisonniers. C'était tellement bon que j'ai acheté les deux saveurs.

Donc voilà, pour une personne, il vous faut :
- un filet de poisson, j'utilise ici de la truite
- une poignée de miettes de pain
- deux cuillères à soupe de pesto, j'utilise ici le pesto Well Seasoned au potiron rôti et à la sauge

Commencez par préchauffer le four à 200°C.
Enlevez la peau du poisson. Ca peut se faire avec les doigts. Facile.
Mélangez le pain et le pesto. En utilisant une cuillère (ou vos doigts ! Faudrait pas se faire mal en utilisant des ustensiles dangereux), pressez le mélange sur le poisson.
Faites cuire environ 10mn, puis passez le four sur grill et faites cuire 2-3mn de plus jusqu'à ce que la croûte soit dorée et croustillante. Vous pouvez déguster votre poisson avec des légumes pour la couleur + la santé.




Train rides this year/Voyages en train cette année : 20.
Last TV show episode watched/Dernier épisode de série regardé : Parks and Recreation SE506. Whatever happens, one can always rely on Parks&Rec to be GOOD.

1 comment:

  1. Ahh ok so, first of all, I'm definitely going to try making this! I don't think even /I/ can go too far wrong with this (and you know I'm a pesto fangirl). But secondly, pfft, it's not "exaggerating" it's "story telling". :p (except that totally did almost happen, at least in my mind which is what counts.)

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